tirsdag den 17. juli 2007

En blodig sag fra Malaysia

For nogle år siden læste jeg Granges: De blodrøde floder, som er en sej spændingsbog fra Frankrig. Heri bliver to sære politifolk sat sammen for at opklare en mystisk drabssag. Senere har jeg også læst Ulvenes rige af samme forfatter som er næsten lige så spændende som den første.

Da jeg så faldt over den seneste mursten af Grange kunne jeg ikke lade den ligge på trods af de knap 600 sider.

Den sorte linje som den nyeste hedder, foregår primært i Sydøstasien, hvor vi dels følger den sindssyge mesterdykker og seriemorder Jacques som er fængslet i Malaysia for mordet på danske Pernille Mogensen, og dels den afdankede fransk sladderjournalist Marc som har fattet interesse for morderen. Morderen har faktisk opgivet at kæmpe sin sag og afventer nu henrettelsen.

For at komme tættere på morderen og i det hele taget for at kunne få mailkontakt med ham udgiver journalisten sig for at være en smuk eksotisk og noget naiv kvinde og så er spillet ellers kørende. For er journalisten jægeren og er den brutale morder egentlig den jagede?

Det er en særdeles blodig og inciterende sag som er meget svær at lægge fra sig – passer rigtig godt til heldagsregn! Hurtigt læst og nok også hurtigt glemt!

Jørn Lybech, Bibliotekar

Lån bogen på Holstebro Bibliotekerne >>