tirsdag den 11. september 2007

En mand på sporet af sig selv?

"Nattog til Lissabon" er en poetisk og smuk bog, som kræver megen koncentration, men som belønner læseren med et smykkeskrin af citater, digte, religiøse overvejelser og et skønt sprog. Det er den fødte klassiker, som man ikke kan undgå at holde af, hvis man altså når helt igennem. For Pascal Mercier er ikke let at bide skeer med!

Raimond Gregorius er gymnasielærer i Bern i latin, hebraisk og græsk og har været det i mindst en menneskealder - faktisk er det gymnasiet, som han selv frekventerede som ung. Han er også passioneret skakspiller.
En dag støder han på en portugisisk kvinde og tager hende med på arbejde! Den dag ændres hans liv radikalt, og før han får tænkt sig alt for godt om, er han på vej med nattog til Lissabon. Her vil han gerne lære alle, som har haft med den lidet kendte forfatter Amadeu de Pradoat gøre, at kende. Egentlig er det svært at forstå hvorfor, men ikke desto mindre kommer der en yderst interessant og poetisk skildring af tiden i Lissabon ud af bogen.

Når man endelig efter flere nætters læsning lægger bogen fra sig, sidder man forundret og lidt overvældet tilbage. Hvad var der her for noget?

Jørn Lybech
Holstebro Bibliotek


Se her om bogen er ledig på Holstebro Bibliotekerne >>