mandag den 7. april 2008

Før stormen - af Michael Katz Krefeld

Hvis man som jeg er fan af de mange nordiske krimier, så er her et godt nyt bud. Lægen Maja Holm rakker rundt i Norge fra vikariat til vikariat, på flugt fra et forlist forhold hjemme i Danmark.
Historien skydes i gang, da en af Majas klienter dør under tvivlsomme forhold. Maja var egentlig på vej videre til et nyt job, men drages ind i efterforskningen, da flere voldsomme dødsfald følger efter. Også på egen krop kommer Maja til at mærke volden. Dels er der indbrud i hendes konsultation, og dels bliver hun forfulgt og forsøgt skræmt væk fra byen.
TV-journalisten Stig bliver involveret i sagen sammen med Maja, og hun indleder et forhold til ham.
Det lille samfund er præget af tilhørsforhold gennem generationer, værftsarbejdere, fiskere og olieplatforms-borebisser. Men på trods af mange lukkede døre får Maja efterhånden dannet sig et billede af årsagerne til mordene, ved at spørge sig for og tale med folk.
Majas ihærdige indsats og personlighed er ikke pletfri – hun har et pillemisbrug og en hang til hvidvin, men afslutningen giver håb for Majas valg i livet.
Bogen indeholder både thriller-elementet og romance, og der er ubehagelige magtfulde mennesker, som ikke skyr nogen midler for at nå deres mål.
Jeg blev godt underholdt en regnvejrsdag i lænestolen :-)

Birthe Werge
bibliotekar