onsdag den 4. juni 2008

Marie Phillips: Når guder er værst

Da verden får en ny helt (alt det der med Jesus…) varsler det svære tider for de græske guder. Ingen tror på dem mere og deres popularitet er hurtigt dalende. De bliver smidt ud af Olympen og må tage ophold i et billigt faldefærdigt hus i det nordlige London.

I flere århundreder holder guderne til der og i starten af det 21. århundrede ser deres situationen stadig håbløs ud. Afrodite lever af at sælge telefonsex, Artemis er hundelufter og Apollon optræder som synsk græker iført toga i et dårligt tv-show. Guderne lever et usselt liv og skyr ingen midler for at være nedrige over for mennesker og også indbyrdes mellem guderne, bliver der kæmpet ondskabsfulde kampe.

Men da Afrodite planlægger en grov hævn mod Apollon sker der ting og sager. For planen kommer til at involvere en universitetsuddannet rengøringshjælp og en genert og nørdet bygningsingeniør som vender op og ned på gudernes liv.

Ideen med de græske guder i storbyen er fjollet, mærkelig og helt genial. "Når guder er værst" er velskrevet, vittig og meget, meget morsom.

Louise Dam Mortensen
Bibliotekar