tirsdag den 28. august 2007

Kynisk og hæsblæsende menneskejagt gennem den sydafrikanske bush

Deon Meyer har skrevet en superspændende thriller - Jægerens hjerte - om den tidligere frihedskæmper Thobela "Tiny" Mpayipheli. Han overtales af sin tidligere forbindelsesofficer i ANC til at bringe nogle hemmelige disketter til Lusaka i Zambia. For selvom Tiny får nutiden til at gå med at gå til hånde i en motorcykelbiks, er han en dygtig trænet (i det tidligere DDR). En hårdkogt dræbermaskine, som ikke stikker op for bollemælk, og han er samtidig en mand af ære.

Det sydafrikanske efterretningsvæsen, som på mystisk vis ikke kender Tiny, tror at det er den rene barneleg at stoppe ham, men de bliver slemt klogere!

Vor sorte helt (for det bliver han uvægerligt), som kæmper med fortidens dæmoner, har egentlig besluttet sig for nu at slå sig ned i en lille gård i hjemstavnen, hvor han kan nyde sin nye kærlighed, men sådan skal det ikke gå. Snart tvinges han til at stjæle en heftig BMW-motorcykel, og så går den vilde jagt gennem bushen skarpt forfulgt at efterretningsvæsenet til lands og i luften. Der bliver ikke sparet på effekterne i denne fortrinlige og inciterende roman.

Det er i bund og grund en kynisk historie, men så spændende som Gerald Seymour ja næsten som Le Carre. Nyd den!

Jørn Lybech
Holstebro Bibliotek