onsdag den 18. juli 2007

Helle Stangerup: Skæbnegalleriet

Scenen er 1500-tallets London; og hovedpersonen er Hans – maleren Hans Holbein d. Yngre. Tidens allerbedste portrætmaler. Han er kommet til London fra Basel for at male magtens mænd. En farlig beskæftigelse på Henrik d. 8’ s tid, hvor man let blev et hoved kortere efter at være raget uklar med kongen eller med Cromwell. Også Hans frygter for sit liv, men klarer sig igennem.

Hans er som udlænding en god iagttager af England, og sammen med ham kommer læseren rundt i alle samfundets lag. Der er de kendte: Cromwell, kongen og hans dronninger, bl.a. Anna af Cleve, som slap for halshugning efter hun blev for stødt fra tronen. Der er de lærde: Thomas More og datteren Margaret Roper. Der er maleren selv og hans venner guldsmeden Van der Gow og astronomen Nicolaus Kratzer. Der er mennesker på samfundets bund: Ammer, forældreløse børn, malerlærlinge og handlende.

Vi lugter, smager og sanser 1500-tallets London. Vi oplever rejsernes strabadser. En spændende, underholdende og historisk velunderbygget roman.

Anne Marie West
Bibliotekar

Lån bogen på Holstebro Bibliotekerne >>